Om oss

Historik
SIBES Metall är ett familjeägt företag och tillverkar beslag i mässing. Företaget ligger vackert beläget i den lilla småländska byn Siggebo i Gnosjö Regionen.

Severin Söderberg startade gjutning i Siggebo på 40-talet. I starten tillverkades sandgjutna handtag för ytterdörrar och innerdörrar. Produktsortimentet utvecklades snabbt till flera nya modeller av mässingshandtag.

1964 bildades SIBES Metall AB av hans son Bertil och hans två söner Sigvard och Ingemar Söderberg.


SIBES utvecklas med nybyggnationer och satsning på pressgjuteri. I början på 70-talet påbörjades en expansion med export till våra Nordiska grannländer. Under 80-talet utvidgades exporten ytterligare med länder i Europa samt USA.

 

Nuläge
Idag har SIBES 11 anställda och omsätter ca 17 miljoner. Ägare är nu femte generationen Söderberg Thomas och Stefan tillsammans med deras far Sigvard. SIBES har ett brett produktsortimentet som består mest av mässingsbeslag och andra inredningsdetaljer i mässing. Exempel på produkter är innerhandtag, ytterhandtag, fönsterhandtag, kökshandtag, knoppar och fasadsiffror. Du finner vårt sortiment HÄR.


SIBES utvecklar hela tiden sitt sortiment för nya marknader och marknadssegment. De egendesignade beslagen måste möta kraven från kunder med bästa kvalité och design. Dagens kunder återfinns främst inom bygg- och fackhandeln, där försäljningen sker genom agenter och grossister både i Sverige och i utlandet.

Samarbete är ett ledord för SIBES och företaget är en stolt medlem av både Gnosjö Industriförening och Svenska Gjuteriföreningen.

Gnosjöandan finns djupt rotat i företaget.

Hitta hit!