Tillverkning

Hög kvalité och exklusiv design

SIBES Metall tillverkar beslag i gjuten mässing med hög kvalité och exklusiv design. Detta är möjligt tack vare våra kompetenta och yrkeskunniga medarbetare. SIBES maskinpark är mycket modern. Stor del av tillverkningen sker med hjälp av industrirobotar och automatiserade maskiner. I vår maskinpark produceras beslagen kostnadseffektivt med bibehållen kvalité. Ständigt sker förändringar som gör oss ännu bättre. Nya lösningar såväl tekniska som designmässiga, sker kontinuerligt. Detta ställer höga krav på vårt kunnande och kompetens inom gjuteriteknik.

Vår specialitet är replika av gamla Svenska och Nordiska modeller, allt i snygg bearbetad mässing och anpassad till moderna lås och dörrar.

 
Pressgjuteri

Beslagen som SIBES tillverkar gjuts i råmässing som levereras till företaget i tackor på ca. 7 kg/st.  Mässingstackorna upphettas till ca. 1000 grader och smälts ned i en motståndsugn. En robot för sedan över den varma smälta mässingsmassan till en pressgjutningsmaskin, i vilken mässing pressas in i ett verktyg med ett låstryck på ca. 280-420 ton. Mässingen som pressats in i verktyget, stelnar och beslaget får sin unika form. 

Roboten tar sedan ut det färdiggjutna beslaget ur verktyget.
Efterbearbetning

Beslaget efterbearbetas sedan på olika sätt i verkstaden. Här sker exempelvis slipning, borrning, polering och putsning av beslaget.
Många av beslagen bearbetas i slip robotar. 

Konventionella borr-, fräs- och putsmaskiner används också i detta steg i tillverkningsprocessen.   
Trots att mycket av produktionen sker med automatik äventyras aldrig kvaliteten på produkterna. Manuell provning och avsyning är moment som finns med genom hela produktionsprocessen.


Ytbehandling 

När beslagen efterbearbetats i verkstaden sker olika ytbehandlingar av beslagen. En del blankpoleras andra förnicklas eller svartbehandlas. Vissa delar pulverlackeras i SIBES egna lackeringsline.

 

Paketering/Leverans

De helt färdiga beslagen emballeras och paketeras i passande förpackning med såsom silkespapper ,plastpåse eller skinpack.

Tillhörande monteringsartiklar skruv, nipplar, fyrkantshylsor, gipspluggar skickas också med.

Kolla gärna vår film från tillverkningen : HÄR