Om oss

Historik
SIBES Metall är ett familjeägt företag som tillverkar beslag i mässing. Företaget ligger vackert beläget i den lilla småländska byn Siggebo i Gnosjö kommun.

Severin Söderberg startade gjutning i Siggebo på 1940 talet. År 1964 bildades aktiebolag SIBES Metall av hans son Bertil och hans två söner Sigvard och Ingemar Söderberg. I starten tillverkades främst sandgjutna handtag för ytterdörrar men produktsortimentet utvecklades efterhand till flera typer av beslag.


SIBES växte med åren genom nybyggnationer och satsning på pressgjuteri. I början på 70-talet påbörjades en expansion, genom export till Danmark, Norge, Finland och Island. Under 80-talet utvidgades exporten ytterligare till att omfatta fler länder såsom Storbritannien, Tyskland, Italien och USA.

Nuläge
Idag har SIBES Metall en personalstyrka på 10 anställda och omsätter idag ca 11 miljoner. Ägare är nu Severins barnbarns barn Thomas och Stefan tillsammans med deras far Sigvard. Produktsortimentet består av mässingsbeslag. Exempel på produkter är handtag för såväl inomhus som utomhusbruk, pressgjutna siffror för villa, båt, brevlådor samt ett flertal badrum- och toalettbeslag.


 
SIBES Metall idag
SIBES utvecklar hela tiden sitt sortiment för nya marknader och marknadssegment. De egendesignade beslagen måste möta kraven från kunder, med bästa kvalité och design. Dagens kunder återfinns främst inom bygg- och fackhandeln, där försäljningen sker genom agenter och grossister både i Sverige och i utlandet.

Samarbete är ett ledord för SIBES och företaget är en stolt medlem av både Gnosjö Industriförening och Svenska Gjuteriföreningen. "Gnosjö-andan" finns djupt rotat i företaget.

 

Hitta hit!